Peste 30 de profesori de limba română pentru alolingvi, din diverse zone ale Republicii Moldovei (din stânga Nistrului, din Drochia, Râșcani, Chișinău, Edineț, Taraclia, Ciadîr-Lunga, Telenești etc.), au beneficiat de seminarele ANTEM cu genericul:  „Noi tehnologii de predare-învățare a limbii române ca limba a doua. Evaluarea la limba română”. 

Aceste activități s-au desfășurat la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, în contextul programului de studiere a limbii române la distanță, realizat de ANTEM, cu susținerea MECC și HCNM OSCE.

În cadrul activităților, trainerii ANTEM au vorbit despre realizările organizației, proiectele și necesități în cadrul procesului de instruire în baza platformei invat.antem.org și a modulelor din cadrul programului Învățăm Româna la distanță.

Profesorii au vorbit despre rezultatele înregistrate până la moment și dificultățile întâmpinate în procesul de implementare a platformei invat.antem.org.

În cadrul seminarului, trainerii au realizat activități de formare a abilităților de evaluare a competențelor lingvistice în baza standardelor internaționale.

De asemenea, cadrele didactice au fost antrenate în activități practice, simulând activități de soluționare a testelor publicate pe platformă și de evaluare a acestora.

Acest gen de activități au drept scop formarea competențelor și diseminarea bunelor practici de predare-învățare a limbii române cu ajutorul noilor tehnologii.