O conferință de lansare a celei de-a opta faze a Programului de instruire lingvistică pentru minorităţile naţionale din Republica Moldova va fi desfășurată vineri, 25 septembrie, de Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova, cu finanțarea Înaltulului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE de la Haga și în colaborare cu Biroul Relații Interetnice (BRI). Evenimentul va avea loc în incinta BRI (str. A. Mateevici 109/1, sala rotundă, et.2, cu începere de la ora 10.00).

La eveniment sunt așteptați să participe Henrik Villadsen, directorul Oficiului Înaltului Comisar pentru Minoritățile Naționale al OSCE de la Haga, Gheorghe Brega, viceprim-ministru pe probleme sociale, Serghei Palihovici, secretarul general al Guvernului, Elena Beleacova, directorul Biroului Relații Interetnice, Irina Vlah, bașkanul UTA Găgăuzia, Corina Fusu, ministra Educației, Michael Scanlan, șeful Misiunii OSCE în țara noastră, Lucia Cucu, directorul ANTEM etc.

Programul conferinței va include prezentarea opiniilor din partea mai multor beneficiari și participanți la acest program, precum și reprezentanți ai unor administrații publice locale. Totodată, vor fi stabilite obiectivele şi direcţiile prioritare ale ANTEM pentru activitatea de integrare socio-culturală şi profesională prin instruirea lingvistică a minorităţilor naţionale, ce va fi desfășurată în anul de studii 2015-2016.

Cea de-a opta fază a acestui program se va desfășura în perioada septembrie 2015-iulie 2016 și presupune instruirea a peste 700 de persoane. Alte aproximativ 200 de persoane însușesc, în prezent, gratuit româna în cadrul Programului ”Învățăm româna la distanță”, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

De menționat că, în acest an, ANTEM va aplica metoda combinată de instruire – tradițională și la distanță – în cazul a 150 de beneficiari, înscriși la nivelul B2 din cadrul Programului de instruire lingvistică pentru minorităţile naţionale din Republica Moldova. Metoda combinată a fost testată cu succes în anul de studii 2015-2016.

Pentru detalii:

Tel.: 022/ 24-57-12

E-mail: antem.moldova@gmail.com