Grație  instruirilor pentru profesorii de limba română pentru alolingvi, organizate de ANTEM – cu privire la învățământul la distanță, mai multe școli s-au conectat la acest program unic în Republica Moldova.

De exemplu, recent,  18 elevi din clasa a IX-a de la Gimnaziul Taraclia, au fost instruiți de profesoara lor, Marina Paslari, cum să aplice practic noile tehnologii informaționale în studierea limbii române. Pentru a realiza acest obiectiv, lecția de română s-a desfășurat  în cabinetul de informatică.

Datorită platformei invat.antem.md, de azi înainte, fiecare elev va avea contul său, iar profesoara va putea să urmărească progresul în mod individual, pas cu pas.

Asemenea seminare au desfășurat cu elevii și profesorii: Mariana Marcova, LT „O. Panov”, Taraclia; Aliona Scutelnic, LT nr.3 Drochia;  Alina Guțul, LT „C.Popovici”, Rîșcani, ș.a.

ANTEM va monitoriza acest proces pentru a facilita accesibilitatea la program.

În continuare, publicăm câteva imagini care redau atmosfera activităților de la Gimnaziul din Taraclia și de la Liceul Teoretic nr.3 din Drochia. În curând vor fi făcute publice  poze de la lecțiile desfășurate cu același subiect și în alte instituții  de învățământ din țară.