La data de 9 decembrie curent, Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează conferința de lansare a Colecției de povești, snoave și povestiri și a Culegerii de poezii și cântece, însoțite de suport audio. Materialele sunt elaborate în limbile română și găgăuză în cadrul proiectului Integrare cu respect pentru diversitate cu suportul financiar al Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale OSCE de la Haga. Acestea vor completa setul de materiale elaborate în cadrul proiectului (ghid, curriculum, manual și carduri ilustrative).

Scopul elaborării Colecției de povești, snoave și povestiri și a Culegerii de poezii și cântece este de a crea condiții suplimentare pentru dezvoltarea abilităților lingvistice la copii și părinți prin prisma instrumentului cultural. Astfel, 400 de cărți și 800 de CD-uri în limba română și în limba găgăuză vor fi distribuite celor 10 grădinițe implicate în programul de învățare simultană a limbilor română și găgăuză pentru copiii din Găgăuzia și părinții acestora.

Evenimentul va avea loc la Comrat, biblioteca regională ”Piotr Draganov”, str. Pobeda 46, ora 10.00. Invitații la conferință sunt autorii materialelor, Irina Vlah, bașkan al UTA Găgăuzia, Elena Cernei, viceministru al educației al RM, Oleg Babenco, director general al Biroului Relații Interetnice al RM, Hulusi Kılıç, Ambasador al Republicii Turce în Republica Moldova, manageri și educatori ale grădinițelor beneficiare ș.a.

În program sunt implicați 230 de copiii (5-7 ani) și părinții acestora. Ei au posibilitate să studieze, în paralel limba română și găgăuză, fapt ce le favorizează coeziunea și integrarea lor lingvistică, socială și profesională și va contribui la păstrarea identității etnice și a patrimoniului cultural în regiune.

Pentru detalii: 022.24.57.12