Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova a lansat, recent, manualul de suport metodologic pentru profesorii și trainerii de română ”Interacționăm și comunicăm”. Lucrarea completează șirul de materiale didactice editate până acum de ANTEM, cu scopul de a facilita învățarea limbii române de către adulții alolingvi.

Suportul didactic ”Interacționăm și comunicăm” conține 15 teme ce includ câte o bancă de cuvinte, îmbinări și expresii, cupluri sinonimice și antonimice, câte patru situații de comunicare, dar și mai multe jocuri didactice și de rol. Un capitol aparte intitulat ”Acte de vorbire” propune un șir de formule de exprimare necesare unui utilizator independent.

Manualul pune accentul pe abordările moderne ce presupun interacțiune, un grad sporit de implicare, creativitate și flexibilitate. Acest lucru are scopul de a-i oferi profesorului sau trainerului o doză mai mare de libertate pentru a exercita nu numai rolul de transmițător de informații, ci și de animator, antrenor, moderator sau instructor.

Lucrarea este o continuare a setului de manuale ”Limba care ne unește”, destinat învățării cu profesorul de la nivelul A1 la B2, precum și a setului ”Să comunicăm fără bariere” pentru profesioniștii din mai multe domenii care posedă cunoștințe de nivelul C1.

Manualul ”Interacționăm și comunicăm” poate fi solicitat de către toți doritorii.

Pentru detalii, contactați:

Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova

Str. Iacob Hâncu 10/1

Tel.: 022 24 57 12, antem.moldova@gmail.com

www.antem.org