Elmira Kristya din satul Mereni, raionul Anenii Noi, se pregăteşte să susţină examenul la limba română, necesar pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova. Ea a reuşit, în mai puţin de șase luni, să-şi perfecţioneze cunoştinţele lingvistice prin intermediul platformei e-learning www.invat.antem.org.

„Am urmat aceste cursuri pentru a obține un certificat de cunoaştere a limbii române, ca apoi să pot susţine examenul la această materie şi să-mi fie acordată cetăţenia Republicii Moldova”, povesteşte Elmira.

Ea spune că i-a plăcut să înveţe româna pe platforma on-line, care face acest proces mai comod, în special, în ceea ce priveşte memorizarea cuvintelor, expresiilor şi alcătuirea propoziţiilor.

„Am învăţat lecţie cu lecţie, după un grafic întocmit împreună cu un trainer de la ANTEM. L-am contactat în permanenţă şi mi-a stat tot timpul la dispoziţie pentru a-mi răspunde la întrebări. Voi expedia neapărat o scrisoare de recunoştinţă pe numele său”, afirmă Elmira Kristya.

Elmira consideră că succesul ei se datorează faptului că și-a dorit foarte mult să învețe româna și, totodată, trăieşte într-un mediu în care este vorbită această limbă.

Gramatica a învăţat-o doar în cadrul cursurilor, iar acum se străduieşte să vorbească fără greşeli. Pentru a cunoaște româna la perfecție, ea planifică să se înscrie la un nivel mai avansat de învățare la distanţă. Deocamdată, este nevoită să facă o pauză, dictată de unele schimbări de planificare a familiei.

„Voi recomanda şi cunoscuţilor mei care vor să înveţe româna să se înscrie pe platforma www.invat.antem.org. Este un instrument comod, care te ajută să obţii mai uşor cunoştinţele necesare”, a conchis Elmira Kristya.

“Succesul pe care l-a obținut Elmira se datorează insistenței de care dă dovadă, dar și faptului că învață sistematic și nu ezită să întrebe atunci când ceva nu-i este clar. Este o plăcere să lucrezi cu persoane care manifestă interes față de materia pe care o învață”, a opinat Iulia Belanciuc, trainer ANTEM.

În prezent, la cursurile desfășurate pe singura platformă on-line pentru învăţarea limbii române sunt înscrise peste 1200 de persoane.

Pentru detalii:

Tel.: 022 24-57-12

E-mail: antem.moldova@gmail.com