Noi metode, proiecte şi extinderi. Peste 20 de traineri se întrunesc pentru un schimb de experienţă în domeniul predării limbii române.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova va organiza pe 21 martie 2015, ora 8:30, la Chişinău, o nouă rundă de formare continuă a trainerilor organizaţiei, evenimentul fiind orientat spre consolidarea competențelor profesionale ale participanţilor.

Pe parcursul training-ului, experţii ANTEM împreună cu membrii echipei, vor discuta necesităţile pentru asigurarea bunei reuşite a programului de instruire pentru adulți, vor pune în valoare bunele practici de predare-învăţare a limbii române şi vor crea condiţiile necesare pentru asigurarea schimbului de experienţă.

Evenimentul este parte componentă a Programului de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din RM, finanţat de Înaltul Comisar pentru Minorităţile Naţionale OSCE de la Haga şi Guvernul Finlandei. Programul este realizat în localităţile Chişinău, Comrat, Ceadâr – Lunga, Taraclia, Cahul, Briceni, Rîşcani, Drochia, Donduşeni, Otaci, Ocniţa şi Bălţi.

Actualmente, peste 650 de reprezentanţi ai minorităţilor etnice din RM, angajaţi ai sectorului bugetar, beneficiază de cursuri gratuite de studiere a limbii române, la nivelul A1-A2, B1 şi B2, în conformitate cu standardele europene.