Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova a lansat, vineri, 28 august, o campanie de distribuire gratuită a unor ghiduri de conversaţie, multiplicate în cadrul Programului “Instruirea Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova”. Programul este implementat cu suportul financiar al Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE de la Haga şi al Guvernul Finlandei, în parteneriat cu Biroul Relații Interetnice din Republica Moldova.

Ghidurile de conversaţie român-rus, român-ucrainean, român-găgăuz sau român-bulgar, ce conţin expresii uzuale pe 12 teme, vor fi acordate, în primul rând, celor care urmează cursurile desfăşurate prin intermediul platformei „Învăţăm româna la distanţă” (http://invat.antem.org).

Aceleaşi îndrumare lingvistice pentru alolingvi vor fi oferite şi celor care vor accesa site-ul www.antem.org şi vor distribui noutatea legată de această campanie pe contul personal de pe cel puţin o reţea de socializare.

În posesia unuia dintre aceste ghiduri vor putea intra şi cei care vor da click pe funcţia „Îmi place” a paginii ANTEM de pe Facebook şi vor trimite o cerere de prietenie către ANTEM ONG.

Ghiduri de acest fel vor fi distribuite şi participanţilor la cluburile interculturale şi imersiunile lingvistice cu genericul „Limbi moderne – oportunități și perspective”, desfăşurate de ANTEM, în perioada 23-31 august, într-un şir de localităţi ale ţării noastre, cu ocazia sărbătorii dedicate limbii române.

Pe parcursul campaniei, care va dura până pe 31 august, urmează a fi distribuite aproximativ 2000 de ghiduri de conversaţie.

Pentru detalii:

Tel.: 022 24 57 12, 069245189 (Lucia Cucu)

E-mail: antem.moldova@gmail.com