Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a desfăşurat, duminică, 25 mai 2014, un seminar de instruire pentru tutorii din Chişinău, Comrat, Cahul, Briceni şi Taraclia, care sunt implicaţi în cadrul proiectului „Integrarea socială şi profesională a tinerilor prin instruire la distanţă”.

Acest proiect va fi gestionat de ANTEM, pe parcursul a 8 luni, datorită suportului financiar a Ministerului  Tineretului şi Sportului din Republica Moldova. La eveniment tutorii au avut posibilitate să se informeze despre noile modificări  introduse pe platformă, condițiile unei desfășurări de succes a proiectului, dar și să  facă un schimb de opinii privind îmbunătățirea sistemului E-learning.

Tutorii implicaţi vor fi responsabili să monitorizeze activitatea tinerilor beneficiari din localitățile pe care le reprezintă. Monitorizarea va fi realizată atât prin intermediul sistemului de videoconferinţă, evaluărilor electronice, cât şi prin organizarea sistematică a activităților de imersiune lingvistică și cluburilor interculturale care vor favoriza sporirea interactivităţii, dar şi remedierea problemelor tehnice depistate în procesul de instruire.

Proiectul “Integrarea socială și profesională a tinerilor prin instruire la distanță” va include minim 120 de beneficiari și va avea drept scop asigurarea egalității de șanse, privind integrarea socială și profesională a acestora, prin prisma instruirii lingvistice.