Aspectele legate de învăţarea simultană a limbilor română şi găgăuză, coordonate cu experţii de la Comrat Un grup de specialişti de română și găgăuză s-au întrunit, pe 14 decembrie, la Comrat, pentru a discuta pe marginea procesului de elaborare şi definitivare a materialelor didactice necesare pentru lansarea activităţilor practice de învăţare simultană a limbilor română şi găgăuză, într-un şir de grădiniţe din această autonomie.

Totodată, membrii echipei Asociaţiei Naţionale a Trainerilor Europeni din Moldova au avut şi o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei UTA Găgăuzia. În context, autorităţile publice de la Comrat au fost informate despre etapa la care se află procesul de implementare a programului de învăţare simultană a limbilor română şi găgăuză.

În cadrul aceleiaşi vizite, echipa ANTEM a avut întâlniri şi cu reprezentanţii Direcției de Învățământ din Comrat, dar şi ai celor 10 grădiniţe din Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești în care va demara, la începutul anului de studii 2016, învăţarea simultană a limbilor română şi găgăuză.

Reprezentanţii instituţiilor preşcolare de învăţământ au fost informaţi cu felul în care vor fi repartizate orele respective şi concepţia manualelor elaborate precum şi au avut posibilitatea de a-şi face cunoscute aşteptările şi sugestiile legate de acest proces.

Programul de învăţare simultană a limbilor română şi găgăuză a fost lansat, în iulie 2015, de ANTEM şi are drept scop însuşirea celor două limbi de către copiii de la cinci la șapte ani din 10 grădinițe din UTA Găgăuzia, precum şi de părinţii lor.

Pentru detalii:

Tel.: 022 24-57-12

E-mail: antem.moldova@gmail. com