„Noi avem nevoie de un program de perfecţionare lingvistică…”, „Ba chiar avem nevoie de instruire de la nivel începător…”, „Ce instituţie de stat face perfecţionare lingvistică a funcţionarilor publici?”, comentează asistenţii sociali prezenţi la training-ul de iniţiere pentru instruirea lingvistică, la distanţă, a asistenţilor şi lucrătorilor sociali.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) cu susţinerea financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA) a lansat, anul curent, un nou modul de instruire la distanţă, în cadrul proiectului Instruirea Lingvistică pentru Asistenții Sociali din Republica Moldova. Proiectul are ca scop integrarea socio-profesională a reprezentanților minorităților etnice din Republica Moldova, angajați sau viitori specialiști în domeniul asistenței sociale.

În scopul informării beneficiarilor despre implementarea şi utilizarea acestui soft educaţional, dar şi pentru demonstraţii publice, la 10 iulie 2014 la Comrat şi Ceadâr-Lunga au fost organizate prezentări publice de E-learning pentru nivelul C1. În cadrul acestor seminare, peste 60 de participanţi au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu beneficiile, condiţiile şi modul de utilizare al platformei sus-menţionate. Ca urmare a demonstraţiilor realizate utilizatorii acestui soft educaţional au început cursurile de română propriu-zise, on-line, la nivelul profesional C1. Următoarele workshop-uri publice ale platformei sunt planificate la Taraclia şi Chişinău.

Pentru mai multe detalii, cu privire la proiect, ne puteţi contacta la telefonul: 022 245712 sau prin  e-mail: antem.moldova@gmail.com sau http://antem.org