Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a organizat, miercuri, 29 mai 2013, seminarul de instruire pentru tutorii din Chişinău, Comrat, Ceadâr-Lunga, Briceni şi Râşcani, care vor fi implicaţi în proiectul  „E-learning – mijloc de integrare socială a tinerilor din RM”.

Acest proiect va fi gestionat de ANTEM, pe parcursul a 9 luni, graţie susţinerii financiare a Ministerului  Tineretului şi Sportului RM în colaborare cu Biroul Relaţii Interetnice. În cadrul seminarului tutorii au fost informaţi despre subtilităţile utilizării soft-ului educaţional „Învăţăm  Româna la distanţă”, dar şi despre condiţiile bunei desfăşurări a proiectului per ansamblu.

Fiecare din tutori va gestiona procesul instruirii la distanţă a unui grup de beneficiari atât prin intermediul sistemului de videoconferinţă şi evaluărilor electronice cât şi prin organizarea lunară a cluburilor de discuţie, în cadrul cărora vor fi examinate necesităţile şi problemele  întâlnite pe parcursul  instruirii on-line.