20 iulie 2015 / Aproape 250 de angajați din sfera bugetară au beneficiat, de la începutul acestui an, de cursuri gratuite de învățare a limbii române, nivelul A1-A2, B1, B2 în cadrul Programului ”Instruirea lingvistică a funcționarilor publici din țara noastră”, implementat de Asociația Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova.

Participanții la aceste cursuri au finalizat, în iulie curent, nivelul B2, ceea ce le permite să se exprime cu claritate și detaliat asupra unei game largi de subiecte, să înțeleagă conținutul esențial dintr-un text complex, precum și majoritatea emisiunilor televizate și a filmelor. Nivelul B2 a constat din instruire combinată – tradițională și la distanță, un model pilotat cu succes de ANTEM, anul acesta.

Cele aproximativ 250 de persoane au frecventat aceste cursuri, începând din septembrie 2014 și au finalizat anterior nivelurile A1-A2 de învățare a limbii române.

Dintre participanții la cursuri vor fi selectate peste 100 de persoane care au obținut cele mai bune rezultate în cadrul evaluărilor efectuate la etapa de finalizare a nivelului B1. Acestea vor fi înscrise la nivelul B2, ce va demara în septembrie curent.

Actualmente, ANTEM formează, pe întreg teritoriul țării noastre, mai multe grupe de studiere a limbii române la nivelurile A1-A2, care vor începe programul de studiere în septembrie 2015.

La cursurile de învățare a limbii române se pot înscrie și toți doritorii care nu sunt angajați în sectorul bugetar și care achită 30 la sută din costuri.

Programul de instruire lingvistică a minorităţilor naționale din Republica Moldova a fost lansat în 2005, de IDIS Viitorul, iar în 2008 a fost preluat de ANTEM și este susținut financiar de către Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE de la Haga şi Guvernul Finlandei. Actualul program este prevăzut să se desfășoare până în octombrie 2016.

De cursurile de studiere a limbii române organizate de ANTEM în perioada 2008-2015 au beneficiat aproximativ 5000 de funcționari publici, medici, profesori, colaboratori de poliție etc.

ANTEM este o organizație neguvernamentală, ce are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale și profesionale a minorităților naționale, promovarea toleranței interetnice prin instruire și crearea unui mediu lingvistic favorabil.

Pentru mai multe informații, contactați:

Tel.: 022 24 57 12, 069245189 (Lucia Cucu)

Email: antem.moldova@gmail.com